Brussels Philharmonic | Symfotrip

Symfotrip

Ontdek onze gloednieuwe podcast!

Stop deze podcast in je oren als gids bij je volgende symfonische citytrip! We gaan in elke aflevering met een andere gast op stap doorheen een symfonisch werk, en gidsen je niet alleen langs de highlights maar geven ook tal van tips om de onbekende plekjes in de muziek te ontdekken.

Symfotrip is een podcastreeks van Geluidsduo Spraakmat voor Brussels Philharmonic

Ontdek nu de eerste aflevering!

Op symfotrip naar de Turangalîla Symfonie van Olivier Messiaen. Je gids is Jasper Croonen, je reisgenoot is Veerle Appelmans: producer van animatiefilms en co-eigenaar van de Brusselse animatiestudio Studio Souza.

Veerle is er niet zomaar: Matt Groening, tekenaar van The Simpsons en Futurama, was grote fan van Olivier Messiaen - animatie en symfonische muziek zijn de rode draad in deze symfotrip.

Beluister de podcast op Apple Podcasts, Spotify, Amazon Music, of jouw andere favoriete podcast player.

Zin in live? Brussels Philharmonic brengt de Turangalîla-Symphonie op 4, 5 en 6 mei 2023 in Bozar, Concertebouw Brugge en De Singel.

BP Podcast Series update

podcasts by brussels philharmonic

Ontdek Symfotrip - de ideale gids voor je volgende symfonische citytrip, gepresenteerd door Geluidsduo Spraakmat. Verken de Brussels Philharmonic Bucket List met aangrijpende gesprekken tussen onze musici en Klara-presentator Sander De Keere, of duik in de fascinerende wereld van filmmuziek en muziek in film met filmjournalist en The Original Soundtrack-auteur Robin Broos in De Klankband, allemaal te beluisteren op jouw favoriete podcast platform.

Brahms Transparant Treatment

toelichtingen

Op zoek naar verdieping? Historische context of muzikale handvaten?

Brussels Philharmonic biedt voor elk concert in Brussel een programmatoelichting aan, in het Nederlands, Frans en het Engels.

TURANGALILA

Messiaen: Turangalîla | 04.05.23 | Bozar, Brussel

Met zijn Turangalîla Symfonie componeerde Olivier Messiaen een adembenemend en imposant werk, geïnspireerd op de mythe van Tristan en Isolde. Triomfantelijk, flitsend en hartstochtelijk, onverwacht - de componist gooit alle remmen los en deelt zijn sterke geloof in de allesovertreffende kracht van erotische liefde.