Brussels Philharmonic | Symfotrip

Symfotrip

Gloednieuwe podcast-aflevering met relatietherapeut Liesbet Plissart

Bartók: Concerto voor Orkest

met Jasper Croonen & Liesbet Plissart

In onze podcastreeks Symfotrip gidsen we je door een werk dat binnenkort op het programma van Brussels Philharmonic staat. Host Jasper Croonen gaat samen met een gast op pad in de muziek, en geeft een aantal wegwijzers voor de noten.

In zijn Concerto voor Orkest schrijft componist Béla Bartók een vindingrijk parenspel, een giuoco delle coppie. Koppels en hun capriolen, daar kent relatietherapeut Liesbet Plissart natuurlijk heel wat van. De muziek ontdekt ze voor het eerst tijdens deze aflevering, met Jasper Croonen als gids door de indrukwekkende partituur.

[ontdek de nieuwe aflevering van de Symfotrip podcast]

live in de concertzaal

Zin in live? Brussels Philharmonic brengt het Concerto voor Orkest van Bartók op 26 en 27 april 2024 in Flagey en De Bijloke.

[info & tickets]

over Symfotrip

Stop deze podcast in je oren als gids bij je volgende symfonische citytrip! We gaan in elke aflevering met een andere gast op stap doorheen een symfonisch werk, en gidsen je niet alleen langs de highlights maar geven ook tal van tips om de onbekende plekjes in de muziek te ontdekken. Ontdek ook aflevering 1 over de Turangalîla Symfonie van Olivier Messiaen met gast Veerle Appelmans, producer van animatiefilms en co-eigenaar van de Brusselse animatiestudio Studio Souza. Of duik in aflevering 2 over Mahlers Eerste Symfonie met gast Caroline Vrijens, kinderrechtencommissaris.

Symfotrip is een podcastreeks van Geluidsduo Spraakmat voor Brussels Philharmonic

[ontdek alle podcasts van Brussels Philharmonic]