Brussels Philharmonic | Tax Shelter-partnership met Belga Films Fund

Tax Shelter-partnership met Belga Films Fund

Brussels Philharmonic en Belga Films Fund kondigen een Tax Shelter-partnership aan.

Brussels Philharmonic heeft onlangs een overeenkomst gesloten met Belga Films Fund, de Tax Shelter-vennootschap van de Belga Films groep, die sinds 1937 actief is in de Belgische filmindustrie, om de Tax Shelter-fondsenwerving van haar projecten te optimaliseren.

"Een belegging in een Tax Shelter voor Podiumkunsten is zeer interessant voor bedrijven omdat ze op een unieke manier solidariteit - door deze fascinerende en bloeiende sector in België te ondersteunen - combineert met een aantrekkelijke rentabiliteit - met een rendement van 9,85% netto1", aldus Fabrice Delville, General Manager van Belga Films Fund. "In een rondvraag onder onze Tax Shelter-beleggers gaf 15% aan dat ze de podiumkunstenprojecten als prioriteit wilden steunen en 41% wilde hun belegging delen tussen podiumkunsten en de audiovisuele sector", voegt Fabrice Delville eraan toe. "Met een prestigieuze instelling als Brussels Philharmonic kunnen we deze wens van onze bestaande en toekomstige beleggers nog beter vervullen", zegt Fabrice Delville.

"Om onze Tax Shelter-belangen onder de beste voorwaarden te ondersteunen, hebben we ervoor gekozen om samen te werken met Belga Films Fund, omdat we dezelfde waarden van betrokkenheid, lokale verankering en maximale bescherming van de belegger delen", benadrukt Gunther Broucke, General Manager van Brussels Philharmonic. "We hebben ook begrepen dat Belga Films Fund een duurzame relatie wil opbouwen tussen haar belegger en onze instelling, wat voor ons een prioriteit is. De Tax Shelter is een middel, geen doel op zich", voegt Gunther Broucke eraan toe.

De jaarlijkse behoefte aan Tax Shelter voor Brussels Philharmonic bedraagt meer dan 2 miljoen euro. Belga Films Fund zal het grootste deel van dit bedrag bijdragen. "Vanaf nu zijn de concerten van 2019 beschikbaar voor elk bedrijf dat deze werken wil ondersteunen, terwijl het tegelijkertijd kan genieten van een Tax Shelter-product met maximale bescherming*", zegt Fabrice Delville.

Sinds de lancering van de nieuwe versie van de Tax Shelter heeft Belga Films Fund Belgische en internationale audiovisuele producties gefinancierd, waaronder Jaco Van Dormael's Le Tout Nouveau Testament, Based on a true story van Roman Polanski, Bigfoot Junior van de Brusselse «Pixar » nWave en Kursk van Thomas Vinterberg. Sinds de uitbreiding van Tax Shelter naar de podiumkunsten in 2017, werkt ze nauw samen met Théâtre Le Public en zal ze, dankzij haar beleggers, 10 toneelstukken voor het seizoen 2018-2019 van Le Public ondersteunen.

*Met "maximale bescherming" wordt de combinatie van drie door Belga Films Fund opgezette mechanismen bedoeld: fiscale ruling, contractuele garanties en gespecialiseerde verzekering, intern beheer van de productiekosten.

Lees meer over Belga Films Fund