Brussels Philharmonic | Wim Opbrouck laat orkest op zee spelen

Wim Opbrouck laat orkest op zee spelen

concertzaal: de Noordzee

Voor een dag was dit onze concertzaal: de Noordzee. Nog preciezer: een zandbank in de Noordzee... De Broersbank, op een goede 100 meter voor de kust van Koksijde. Normaal aan het oog onttrokken, verstopt onder de zeespiegel - maar twee keer per jaar, wanneer de zon loodrecht op de evenaar staat, mag ze even schitteren.

>> Lees het hele artikel op De Standaard, die mee trok met ‘expeditieleider’ Wim Opbrouck, om door de zee betoverd te worden.

Met zijn creatieve ontmoetingsplek Instituut voor Onderzoek van de Betovering der Zeeën (IOBZ) wil Wim Opbrouck de zee bezingen. Een eerste grote project van het IOBZ is een film over de Noordzee, onze “elfde provincie”. Samen met regisseur Frederik Carbon had Opbrouck een wilde droom, waarmee hij bij Brussels Philharmonic aanklopte: daar, op die bijzondere plek midden in de Noordzee, wilden ze een orkest laten spelen.

Intendant Gunther Broucke: “Als we onze planeet willen redden, moeten we haar met respect behandelen. Een vraag zoals die van Wim konden we niet laten liggen: dit is onze manier om hulde te brengen aan de zee, en aandacht te vragen voor de toekomst van onze planeet.”