Ilan Volkov, voormalig chef-dirigent van het BBC Scottish Orchestra en bezieler van het trans-stilistische ‘Tectonics’ festival, is een echte energiebom - en een muzikale omnivoor. Experimentele muziek, klassiek of underground: niets is hem vreemd, hij voelt zich in elk genre thuis.

Samen met de musici van Brussels Philharmonic en Ictus bedacht hij een heuse ‘science fiction’-avond, die een wilde trip belooft tussen de duizelingwekkend diepe kosmos en heerlijke futuristische kitsch.


Met zijn tweede Concerto Grosso voor ensemble en groot orkest vat Georg Friedrich Haas in één monumentaal gebaar de essentie van spectrale muziek samen. Je stapt in de muziek en het lijkt of je in een bodemloze put valt…. Geen synthesizers nodig, 80 musici onder hoogspanning hebben veel meer impact!

Ontdek met ‘Round’ van Cassandra Miller een nieuwe, subtiele stem in het minimalistische spectrum...Een helder en fris werk, ongeremd sentimenteel, dat in zichzelf lijkt rond te cirkelen.

Het werk van Øyvind Torvund dat voor de titel van deze avond zorgde, A Walk into the Future, trekt een heel blik futuristische scènes open: robotachtig en hybride, vol ‘cheap’ elektronische klanken die het klassieke symfonische orkest besmetten en veranderen.

Programma

Georg Friedrich Haas
Concerto Grosso N°2 (2014)

Øyvind Torvund
A Walk into the Future (2019)

Eva Reiter
New work (2022)

Cassandra Miller
Round (2017)

praktisch

🎟️🎫 €38 > €10

Zaal: BOZAR, Grote Zaal Henry Le Bœuf

Locatie: Ravensteinstraat 23 | 1000 Brussel
Telefoon: +32 2 507 82 00
Online: www.bozar.be

veiligheidsmaatregelen BOZAR

koop tickets