Brussels Philharmonic | Symfotrip

Symfotrip

Gloednieuwe podcast-aflevering met grafisch vormgever Joris Kritis

Fauré: Pelléas et Mélisande

met Jasper Croonen & Joris Kritis

In onze podcastreeks Symfotrip gidsen we je door een werk dat binnenkort op het programma van Brussels Philharmonic staat. Host Jasper Croonen gaat samen met een gast op pad in de muziek, en geeft een aantal wegwijzers voor de noten.

Met Pelléas et Mélisande schreef Gabriel Fauré toneelmuziek bij een van de klapstukken van het Symbolisme. Een kunstvorm waar niets is wat het lijkt, en waar het ene iets helemaal anders kan uitdrukken. Als grafisch vormgever kent Joris Kritis alles van de verborgen boodschappen achter beelden. Hij laat zich in deze derde aflevering van Symfotrip gidsen door de noten.

[ontdek de nieuwe aflevering van de Symfotrip podcast]

live in de concertzaal

Zin in live? Brussels Philharmonic brengt het Pelléas et Mélisande van Gabriel Fauré op 8 juni 2024 in Flagey.

[info & tickets]

over Symfotrip

Stop deze podcast in je oren als gids bij je volgende symfonische citytrip! We gaan in elke aflevering met een andere gast op stap doorheen een symfonisch werk, en gidsen je niet alleen langs de highlights maar geven ook tal van tips om de onbekende plekjes in de muziek te ontdekken. Ontdek ook aflevering 1 over de Turangalîla Symfonie van Olivier Messiaen met gast Veerle Appelmans, producer van animatiefilms en co-eigenaar van de Brusselse animatiestudio Studio Souza. Duik in aflevering 2 over Mahlers Eerste Symfonie met gast Caroline Vrijens, kinderrechtencommissaris. Of luister naar Concerto voor Orkest van Béla Bartók samen met relatietherapeut Liesbet Plissart.

Symfotrip is een podcastreeks van Geluidsduo Spraakmat voor Brussels Philharmonic

[ontdek alle podcasts van Brussels Philharmonic]