Brussels Philharmonic | Kazushi Ono in Music Matters

Kazushi Ono in Music Matters

01.02.2024

Kazushi Ono te gast bij Klara

In Music Matters vertelt muziekdirecteur Kazushi Ono aan Cara Van der Auwera waarom hij graag traditionele klassieke muziek en meer hedendaags werk combineert in concertprogramma's, en hoe Mahler's eerste symfonie en Hosokawa's Blossoming II verbonden zijn.

beluister het interview

Mahler 1 c Marcel Lennartz 2

Mahler 1 · 03.02.2024 · Flagey

Voor zijn 1ste Symfonie tekende Mahler, blakend van zelfvertrouwen en ambitie, als opzet een symfonisch gedicht maar met de structuur van een symfonie. Zijn gewaagde aanpak zou het genre voor altijd veranderen: “De symfonie moet net zo zijn als de wereld. Ze moet alles omvatten,” zei hij later.

Gustavmahler

Mahler 1 · programmatoelichting

Vier jaar deed Mahler erover om de eerste schetsen van zijn Symfonie nr. 1 uit te werken tot een volwaardige compositie. Hij wijzigde de titel in Titan – een gedicht in de vorm van een symfonie, naar de gelijknamige roman van één van zijn favoriete auteurs Jean Paul, waarin een held aan zijn eigen hoogmoed ten onder gaan.

Caroline vrijens

Symfotrip: Mahler 1

host Jasper Croonen gaat samen met een gast op pad in de muziek - deze aflevering ontdekt kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens de Eerste Symfonie van Gustav Mahler