Brussels Philharmonic | Symfotrip

Symfotrip

Gloednieuwe podcast-aflevering met kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens

Mahler: Symfonie Nr. 1

met Jasper Croonen & Caroline Vrijens

In onze podcastreeks Symfotrip gidsen we je door een werk dat binnenkort op het programma van Brussels Philharmonic staat. Host Jasper Croonen gaat samen met een gast op pad in de muziek, en geeft een aantal wegwijzers voor de noten. Deze aflevering ontdekt kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens de Eerste Symfonie van Gustav Mahler.

[ontdek de nieuwe aflevering van de Symfotrip podcast]

live in de concertzaal

Zin in live? Brussels Philharmonic brengt de Eerste Symfonie van Mahler op 3 februari 2024 in Flagey.

[info & tickets]

over Symfotrip

Stop deze podcast in je oren als gids bij je volgende symfonische citytrip! We gaan in elke aflevering met een andere gast op stap doorheen een symfonisch werk, en gidsen je niet alleen langs de highlights maar geven ook tal van tips om de onbekende plekjes in de muziek te ontdekken. Ontdek ook aflevering 1 over de Turangalîla Symfonie van Olivier Messiaen met gast Veerle Appelmans, producer van animatiefilms en co-eigenaar van de Brusselse animatiestudio Studio Souza.

Symfotrip is een podcastreeks van Geluidsduo Spraakmat voor Brussels Philharmonic

[ontdek alle podcasts van Brussels Philharmonic]

BP Podcast Series update

podcasts by brussels philharmonic

Ontdek Symfotrip - de ideale gids voor je volgende symfonische citytrip, gepresenteerd door Geluidsduo Spraakmat. Verken de Brussels Philharmonic Bucket List met aangrijpende gesprekken tussen onze musici en Klara-presentator Sander De Keere, of duik in de fascinerende wereld van filmmuziek en muziek in film met filmjournalist en The Original Soundtrack-auteur Robin Broos in De Klankband, allemaal te beluisteren op jouw favoriete podcast platform.

Gustavmahler

Mahler 1 · programmatoelichting

Vier jaar deed Mahler erover om de eerste schetsen van zijn Symfonie nr. 1 uit te werken tot een volwaardige compositie. Hij wijzigde de titel in Titan – een gedicht in de vorm van een symfonie, naar de gelijknamige roman van één van zijn favoriete auteurs Jean Paul, waarin een held aan zijn eigen hoogmoed ten onder gaan.

Mahler 1 c Marcel Lennartz 2

Mahler 1 · 03.02.2024 · Flagey

Voor zijn 1ste Symfonie tekende Mahler, blakend van zelfvertrouwen en ambitie, als opzet een symfonisch gedicht maar met de structuur van een symfonie. Zijn gewaagde aanpak zou het genre voor altijd veranderen: “De symfonie moet net zo zijn als de wereld. Ze moet alles omvatten,” zei hij later.