Brussels Philharmonic | podcast: Dvorák 9

podcast: Dvorák 9

dvorák & de nieuwe wereld

met Thomas Fiorini (contrabas)

Contrabassist Thomas Fiorini denkt bij de symfonie 'Uit de nieuwe wereld' van Antonín Dvorák niet aan de prairies of aan de Far West, maar aan de bergen en rivieren in de oostelijke staat New York, waar hij als kind opgroeide.

Dvořák componeerde in 1893 zijn 9de symfonie, op vraag van Amerika. Sander De Keere praat met Thomas over wat die symfonie van een Tsjechische componist zo Amerikaans maakt en hoe het is om ze op contrabas te spelen.

[ontdek de nieuwe aflevering van de Bucket List podcast]

live in de concertzaal

Thomas aan het werk zien en horen? Ontdek Dvoráks 9de Symfonie met Brussels Philharmonic live in de concertzaal op 8, 9 en 10 maart 2024.

[info & tickets]

over de Bucket List Podcast

Welke symfonische werken moet je volgens ons minstens één keer in je leven live gezien & gehoord hebben? Wij maakten een Bucket List, en selecteren daar elk seizoen een aantal kleppers uit. En we maakten een podcast-serie, waarin Klara-presentator Sander De Keere over die Bucket List werken praat: met een muzikant die in dat werk een bijzonder rol speelt, en zijn of haar passie en kennis en weetjes met de luisteraar deelt.

[ontdek alle podcasts van Brussels Philharmonic]