Brussels Philharmonic | Rachmaninov Deconstructed: Piano Concerto 2 ·…

Rachmaninov Deconstructed

Brussel
Flagey

Ontdek de reeks muzikale lezingen waarin ervaren pianisten Liebrecht Vanbeckevoort, Waldo Geuns en Florestan Bataillie de geheimen van Rachmaninovs vier pianoconcerti ontrafelen. Tijdens deze Rachmaninov Deconstructed, een reeks muzikale lezingen van Brussels Philharmonic, ...

[lees meer]

€9 > €5

DECONSTRUCTED: PIANOCONCERTO 2

Het 2de Pianoconcert betekende Rachmaninovs grote doorbraak als componist. Nochtans kreeg hij de jaren ervoor geen noot op papier, tot hij dankzij een behandeling bij de neuroloog Nicolai Dahl uit de put kroop met als resultaat dit 2de concerto. De kracht van het concerto schuilt in de schijnbaar eindeloze variatie aan melodieën, en het werk werd door vriend en vijand als een meesterwerk ontvangen.

Alles in het leven van Florestan Bataillie staat in het teken van muziek! Hij is pianist, componist en een bevlogen verteller die maar wat graag zijn passie voor klassiek deelt met het publiek. Speciaal voor Brussels Philharmonic duikt hij in de pianoconcerti van Rachmaninov en zal deze op bevattelijke wijze ontleden tot op het bot. Van aan de piano tuimelt hij met de luisteraars deze meesterwerken in en legt hij alle geheimen bloot.

ONTDEK MEER DECONSTRUCTED

∙ 07.10.2023 Pianoconcerto 4 - Waldo Geuns [meer info] [concert]
∙ 08.10.2023 Pianoconcerto 1 - Florestan Bataillie [meer info] [concert]
∙ 11.11.2023 Pianoconcerto 3 - Liebrecht Vanbeckevoort [meer info] [concert]
∙ 12.11.2023 Pianoconcerto 2 - Florestan Bataillie [meer info] [concert]