Brussels Philharmonic | Rachmaninov Deconstructed: Piano Concerto 1 ·…

Rachmaninov Deconstructed

Brussel
Flagey

Ontdek de reeks muzikale lezingen waarin ervaren pianisten Liebrecht Vanbeckevoort, Waldo Geuns en Florestan Bataillie de geheimen van Rachmaninovs vier pianoconcerti ontrafelen. Tijdens deze Rachmaninov Deconstructed, een reeks muzikale lezingen van Brussels Philharmonic, ...

[lees meer]

€9 > €5

DECONSTRUCTED: PIANOCONCERTO 1

Rachmaninov was amper 18 jaar toen hij zijn 1ste Pianoconcert schreef - later was hij kritisch voor zijn jeugdwerk, en in 1917 maakt hij een herwerking. Het resultaat is een combinatie van de jonge Rachmaninov, met virtuositeit, lyrische melodieën en dramatische kracht, en het raffinement en de verfijning van de ervaren componist - met bovendien enkele behoorlijk uitdagende passages voor de pianist.

Alles in het leven van Florestan Bataillie staat in het teken van muziek! Hij is pianist, componist en een bevlogen verteller die maar wat graag zijn passie voor klassiek deelt met het publiek. Speciaal voor Brussels Philharmonic duikt hij in de pianoconcerti van Rachmaninov en zal deze op bevattelijke wijze ontleden tot op het bot. Van aan de piano tuimelt hij met de luisteraars deze meesterwerken in en legt hij alle geheimen bloot.

ONTDEK MEER DECONSTRUCTED

∙ 07.10.2023 Pianoconcerto 4 - Waldo Geuns [meer info] [concert]
∙ 08.10.2023 Pianoconcerto 1 - Florestan Bataillie [meer info] [concert]
∙ 11.11.2023 Pianoconcerto 3 - Liebrecht Vanbeckevoort [meer info] [concert]
∙ 12.11.2023 Pianoconcerto 2 - Florestan Bataillie [meer info] [concert]