Brussels Philharmonic | Rachmaninov Deconstructed: Piano Concerto 3 ·…

Rachmaninov Deconstructed

Brussel
Flagey

Ontdek de reeks muzikale lezingen waarin ervaren pianisten Liebrecht Vanbeckevoort, Waldo Geuns en Florestan Bataillie de geheimen van Rachmaninovs vier pianoconcerti ontrafelen. Tijdens deze Rachmaninov Deconstructed, een reeks muzikale lezingen van Brussels Philharmonic, ...

[lees meer]

€9 > €5

DECONSTRUCTED: PIANOCONCERTO 3

Het derde pianoconcerto van Rachmaninov: voor menig jong pianist is het dé ultieme droom om op een dag dit concerto te kunnen spelen.

Niet alleen omdat het te boek staat als één van de moeilijkste werken die voor piano gecomponeerd werden en het dus een haast sportieve uitdaging betreft, maar ongetwijfeld vooral omdat Rachmaninov het werk doorspekte met prachtige melodieën en pianistieke spitsvondigheden. Het werk is een verleidelijke cocktail van meeslepende lyriek en ongebreidelde virtuositeit en creativiteit. Het 3de concerto kreeg ondertussen mythische allures en heeft zich een vooraanstaande plaats toegeëigend in seizoensprogramma’s van orkesten en finale rondes van grote internationale pianoconcours.

Liebrecht Vanbeckevoort, Belgisch laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2007, is ondertussen een doorwinterde ervaringsdeskundige met een 40-tal uitvoeringen van dit iconische pianoconcerto op de teller. De genialiteit van dit werk blijft hem al van jongsaf aan inspireren.

In deze muzikale lezing licht hij graag van aan de piano de vindingrijke structuur en compositorische grootsheid toe, demonstreert hij zelf enkele sleutelpassages en komt u meer te weten over de specifieke uitdagingen die dit werk stelt aan solist, dirigent en orkest.

ONTDEK MEER DECONSTRUCTED

∙ 07.10.2023 Pianoconcerto 4 - Waldo Geuns [meer info] [concert]
∙ 08.10.2023 Pianoconcerto 1 - Florestan Bataillie [meer info] [concert]
∙ 11.11.2023 Pianoconcerto 3 - Liebrecht Vanbeckevoort [meer info] [concert]
∙ 12.11.2023 Pianoconcerto 2 - Florestan Bataillie [meer info] [concert]