Brussels Philharmonic | Rachmaninov Deconstructed: Piano Concerto 4 ·…

Rachmaninov Deconstructed

Brussel
Flagey

Ontdek de reeks muzikale lezingen waarin ervaren pianisten Liebrecht Vanbeckevoort, Waldo Geuns en Florestan Bataillie de geheimen van Rachmaninovs vier pianoconcerti ontrafelen. Tijdens deze Rachmaninov Deconstructed, een reeks muzikale lezingen van Brussels Philharmonic, ...

[lees meer]

€9 > €5

DECONSTRUCTED: PIANOCONCERTO 4

Rusland 1917. De Russische revolutie breekt uit, en componist Sergei Rachmaninov ziet zijn geliefde vaderland verloren gaan. Hij vlucht met zijn familie naar Amerika en ze nemen alleen mee wat er in hun koffers past. In één van die koffers zitten de eerste schetsen van een nieuw pianoconcert. Voor Rachmaninov voelt de verhuizing naar Amerika aan als een ballingschap, en acht jaar lang lukt het hem niet om te componeren. Tot in 1926, wanneer hij de schetsen van zijn concerto er terug bij neemt en zijn Vierde Pianoconcert voltooit.

Het resultaat is een bijzonder werk waarin zijn welbekende weelderige orkestraties en expressieve melodieën opduiken, maar tegelijkertijd is de muziek heel vernieuwend. Is dit de Rachmaninov die rouwt om zijn vaderland of degene die het bruisende Amerikaanse muziekleven omarmt? Ontdek het tijdens deze Rachmaninov Deconstructed.

Het verhaal achter de muziek, dat is wat pianist en verteller Waldo Geuns passioneert. Het leidt hem van de piano naar de muziektheorie, de musicologie en de filosofie. Waldo houdt ervan om zich te omringen met andere muzikanten, met wetenschappers, modeontwerpers, dansers, schrijvers, koks of zelfs een paardenstuntteam. Het zorgt telkens voor bijzondere concertervaringen.

ONTDEK MEER DECONSTRUCTED

∙ 07.10.2023 Pianoconcerto 4 - Waldo Geuns [meer info] [concert]
∙ 08.10.2023 Pianoconcerto 1 - Florestan Bataillie [meer info] [concert]
∙ 11.11.2023 Pianoconcerto 3 - Liebrecht Vanbeckevoort [meer info] [concert]
∙ 12.11.2023 Pianoconcerto 2 - Florestan Bataillie [meer info] [concert]