Brussels Philharmonic | Rachmaninov Festival

Rachmaninov Festival

ontdek nu het volledige festival programma

[klik hier voor het festivalschema]

Tijdens twee festivalweekends in Flagey zetten we samen met de flamboyante dirigent Giancarlo Guerrero en toppianist Boris Giltburg de vier pianoconcerti van Rachmaninov centraal. Het Vlaams Radiokoor opent op donderdag 6 oktober met de Vespers, en het jonge geweld van Brussels Young Philharmonic brengt op 11 & 12 november een eigen Rach-concert. Bovendien plannen we elke dag tal van extra activiteiten in en rond Flagey!

Ontspan voor en na het concert in onze pianobar, duik in de details van de concerti tijdens de Rachmaninov Deconstructed muzikale lezingen, praat met Boris en Giancarlo na in ons BruPhil Café tijdens de aftertalk, of test op zondag 12 november je kennis tijdens onze Rachmaninov Festival Quiz. Cineflagey programmeert bijzonder films met muziek van Rachmaninov in de hoofdrol, en Korei Guided Tours zorgt voor rondleidingen in Flagey op zondag en Art Nouveau wandelingen op zaterdag.

Bent Van Looy is gastheer van de concerten en presenteert de pubquiz, en voor de jongste fans zijn er op zondag Symfomania workshops - of de Symfomania! DIY fiches om thuis alvast in de wereld van Rachmaninov te duiken!